Kuzey Marmara ”Sanayi ve Teknoloji Üssü” Oluyor

Kuzey Marmara ”Sanayi ve Teknoloji Üssü” Oluyor

Kuzey Marmara Sanayi ve Teknoloji Vadisi’nin yardımıyla 35 bin yeni istihdam yaratılacak. Türkiye’de endüstriyel ve teknolojik üretimi artırmak ve katma değeri daha da artırmak için kuzey Marmara’da bir düğmeye basıldı. İstanbul Havalimanı yakınlarında açılan “Kuzey Marmara Sanayi ve Teknoloji Vadisi” ile 35 bin doğrudan ve 100 bin dolaylı istihdam ile Türkiye’nin katma değerli üretiminin artırılması hedefleniyor. Arnavutköy Yassıören proje alanı, Toplu Konut İdaresi’nden bir defaya mahsus olmak üzere 2,1 milyar TL bedelle kamu ihalesiyle alınan Kuzey Marmara Sanayi ve Teknoloji Vadisi’ne dönüştürülmektedir. Kuzey Marmara Endüstriyel Teknoloji Vadisi 500 bin metrekarelik bir alanı kaplar ve İstanbul Havalimanı’na komşudur. Kuzey Marmara Sanayi ve Teknoloji Vadisi Oluşumu Yönetim Kurulu Başkanı Reha Yeltekin, modern ve yenilikçi bir sanayi merkezinin kurulacağını ve sanayiye hizmete açılacağını belirterek, hindi sayısını artıracak bir projeyi hayata geçireceklerini vurguladı.

Doğrudan 35.000, dolaylı olarak 100.000 kişiye istihdam sağlayacak olan Kuzey Marmara Endüstriyel Teknoloji Vadisi, Tır İpek Yolu olarak da bilinen Kuzey Marmara Otoyolu’nun bitişiğinde bulunuyor. Ayrıca yüksek hızlı tren istasyonu da olacak. Değerli bir ulaşım merkezinin kalbinde yer alan Kuzey Marmara Sanayi ve Teknoloji Vadisi, otellerden benzin istasyonlarına, yeme-içme merkezlerinden mağazalara kadar birçok olanak içerecek. Kuzey Marmara Sanayi ve Teknoloji Vadisi’nde önde gelen birçok firmadan üretim için talep aldıklarını kaydeden Yeltekin, “Ülkemizin gördüğü yoğun talebin ivmesini görüyoruz. Aslında İstanbul bir teknoloji üssü olmalı” İstanbul’da olduğu gibi yüksek teknolojili üretim de ihtiyaçtır” dedi. Sanayide öne çıkan bir ülke olan Türkiye’den ihracatının geçen yıl tarihinde ilk kez 200 milyar doları aştığını kaydeden Yeltekin, “Biz de bu rakamları daha da artırmak için vizyonumuzu ortaya koyduk” dedi.

Kuzey Marmara Sanayi ve Teknoloji Vadisi Oluşumu Yönetim Kurulu Üyesi ve Fuzul Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Zeki Akbal, Türkiye’nin sanayiye, istihdama ve ihracata yatırım yapması gerektiğini vurgulayarak, “Bu iş aslında bize düşüyor. Projeler geliştirmek ve insanların ihtiyaçlarını anlamak istiyoruz. Aslında Kuzey Marmara Sanayi ve Teknoloji Vadisi’ndeki çalışmamızda büyük bir talep gördük. Bu projenin önemli unsurları lokasyon ve yakınlık. Bu durum yatırımı da getiriyor, bu büyük bir avantaj. Lokasyonun önemi bu projeyi daha da ön plana çıkarıyor. Bu yılın sonunda projede süreç başlayacak. Türkiye’nin ihtiyacı olan Sanayi yatırımına devam edeceğiz.” dedi.

YORUMLAR YAZ